Peter Toft,

Peter Toft,

Partner

II dette første indlæg af 44EAST Perspektiver, har vi haft fornøjelsen af ​​at mødes med CIO i LB Forsikring, Jacob Tovborg-Jensen. Vi havde en snak om, hvordan man holder et forsikringsselskab forrest i konkurrencen med fokus på digital transformation til at åbne for muligheder og dæmpe trusler med de nye åbne forsikringsrelaterede regler. 

Trends i lokal forsikringsbranche

Vi kan alle blive enige om det betydelige opbrud i forsikringsbranchen, der forventes at opstå i løbet af de kommende år. M&A-aktiviteter vil højst sandsynligt fortsætte med at ‘finjustere’ forsikringsaktører på tværs af regioner, især i betragtning af fordelene ved skalering, medmindre virksomheden har en klar nichekant og evnen til primært at fortsætte med denne vision.

Jacob Tovborg-Jensen,

Jacob Tovborg-Jensen,

CIO of LB Forsikring

Jacob har mere end 20 års erfaring i konsulent og IT-management branchen. Som leder med dybe kompetencer inden for forsikringsbranchen, har Jacob skabt resultater i store forretnings- og IT-transformationsprojekter inden for finanssektoren.

Desuden vil nye spillere komme ind i eller ændre deres strategi på det traditionelle forsikringsområde. Dette omfatter fx forsikringsselskaber, der kan have et forspring på den digitale kunderejse eller specifikke dele af værdikæden, uanset om de går ind alene, eller samarbejder med traditionelle virksomheder eller andre aktører. Jacob forventer dog personligt, at andre virksomheder kombinerer skala, samarbejder med forsikringsselskaber og bliver den største trussel i fremtiden. Dette vil højst sandsynligt komme fra genforsikringsselskaber og potentielt store selskaber, der nemt kan levere: skala, forhold til forsikringsselskaberne, unikke produkter og distribution (Tesla, VW, IKEA er vellykkede eksempler her). Så er der stadig den igangværende hvisken om GAFA – hvor de indtil videre ser ud til at have været tilfredse med at være en del af økosystemet og haft stor gavn af fx AdWords, frem for selv at fragte deres produkter. Ikke desto mindre kan denne hændelse, baseret på rekruttering af vigtige forsikringsfolk inden for branchen, og levering af pålidelige konsulenttjenester, stå overfor ændringer og store skift i løbet af de kommende år. 

team working

varet på dette er klar digital transformation. Som Jacob siger, er vi nødt til at “tænke digitalt i alt, hvad vi gør”. Det er afgørende for at sikre en god digital oplevelse for kunden, kombineret med fysiske berøringspunkter, dvs. kunder kan nemt navigere ved hjælp af digitale kanaler, og ved ansættelse af en medarbejder understøttes medarbejderen af ​​gyldige data, som allerede er leveret af kunden eller andre partier. Den digitale transformation er nødvendig for at resultere i resultatet af at bygge en arkitektur, der egner sig til de kommende udfordringer (det vil sige at konkurrere med de traditionelle og nye aktører, der er ivrige efter at bide af de traditionelle forsikringsselskabers værdikæde). Jacob udtaler, at det er afgørende for arkitekturen at være enkel og agil, og samtidig at kundeoplevelsen er tænkt ind fra starten og gennem det produkt-, service- og procesdesign, der følger med

Det, der er vigtigt at bemærke, er, at data skal være let tilgængelige for at understøtte kunderejsen. Samtidig skal de stamme fra den rigtige kilde og ikke ses som en grænse, som kunden har udleveret (enten som gener i processen eller pga. modstand mod at udlevere personlige data uden en klar værdi til gengæld). F.eks. kan en bestemt takst nemt beregnes uden at have nogen historik med den potentielle nye kunde.

Ser vi fremad, udvider dette sig også til, hvad Jacob kalder en kritisk vital bevægelse i branchen i de kommende år: Åben forsikring.

Vinderne vil være dem, der har haft held med at integrere Open Insurance i deres forretningsmodeller og omfavner mulighederne for at samarbejde med nye spillere.

Jacob Tovborg-Jensen, CIO of LB Forsikring 

Åben forsikring

Det er vigtigt at tage stilling til det at blive mere kunderelevant og konkurrencedygtig og indlejre det i virksomhedens vision – uanset om det er påbudt at tilsynsmyndighed eller blot bliver omfavnet af industriaktører Open Insurance vil være både en trussel og en mulighed for alle traditionelle aktører, ifølge Jacob. Og vinderne bliver dem, der har haft held med at implementere det i deres forretningsmodeller og omfavne mulighederne for at indgå partnerskab med nye aktører i det udviklende økosystem.

Nogle spillere kan blive presset til at levere produkter som et forsyningsselskab (læs: du ved ikke rigtig, hvem der leverer din elektricitet, det vigtigste er, at det virker, det er billigt og måske grønt, men kunne potentielt komme fra ethvert firma) . Det kan være tilfældet for nogle, der, som Jacob udtrykker, ”har bygget stærke aktiver omkring data, har kontrol over processer, produkter og compliance, men simpelthen mister kunderelationerne på grund af, at andre har bedre distributionskanaler. Nu får de også adgang til dataaktivet på grund af “Åben forsikring” (som på en måde lyder som ikke at være en “jævn bane”).

coding software
project planning

Disse spillere kan være dem, der ikke har responsen – hvordan de kan konkurrere med nye spillere, såsom genforsikringspartnerskaber med insurtechs, GAFA’er eller bilproducenter, men alligevel kan de drage fordel af at være de bedste i klassen, levere produkter og transaktioner til en lav pris. De fleste aktører vil dog søge at etablere et kundeforhold, som det er tilfældet med Jacob og LB, men det vil så kræve præcis den digitalt transformerede arkitektur, der er i stand til at kommunikere problemfrit med et økosystem af partnere. Hvis dette bliver en succes, kan forsikringsselskabet, der ejer forholdet til kunden, drage fordel af nye indtægtsstrømme gennem de udvidede salgskanaler, fra de ekstra forsikringsprodukter indlejret som nye tilbud, og det rigere og mere valide datagrundlag pga. til partnerskaber.

Lige meget hvad, er der en væsentlig ændring, der strengt taget kræver kontinuerlig læring, eksperimentering og indsats for at være (forrest) i spillet.

Something on your mind?
Our team will gladly assist you

Contact Us